STYRELSEN INFORMERAR 04 – 2018

Din bostadsrättsförening på Mjölnerbacken

STYRELSEN INFORMERAR 04 – 2018

 

Rent och fräscht

Styrelsen beställde upprensning av våra allmänna utrymmen i fastigheterna då det legat väldig mycket skräp och bråte där.

Vi har nog alla misstänkt att det fanns mycket skräp undangömt, men att det rörde sig om 7 fulla lastbilar var en otrevlig överraskning. Den totala kostnaden för det här blev ca 30 000 kr, pengar som vi hade kunnat använda till mycket roligare saker än sophämtning.

Nu när det är rent och fräscht ber vi alla boenden hjälpa till att hålla det så.

Hyra ut i andra hand

Det har förekommit en del andrahandsuthyrningar som inte har godkänts av styrelsen och vi vill varna för konsekvenserna av detta. Det krävs tillstånd för att få hyra ut bostadsrätten i andra hand. Vid otillåten andrahandsuthyrning av en bostadsrätt anses bostadsrätten förverkad och föreningen får då säga upp bostadsrättshavaren för avflyttning.

Vi kommer inom en snar framtid att påbörja en kontroll av uthyrningar i vårt bestånd.

Ärenden hos SBC

När boenden kontaktar SBC för felsökning/åtgärd och felet omfattas av bostadsrättsinnehavarens underhållsansvar debiteras den boende för arbetet. Föreningen står självklart för kostnaden om felet har uppstått i eller pga fastighetens system.

 

Med vänliga hälsningar,

 

Styrelsen