Varning för falska lägenhetsannonser

Din bostadsrättsförening på Mjölnerbacken

Varning för falska lägenhetsannonser

Styrelsen har blivit informerad om att en lägenhet i vår förening är utlagd på internet av en bedragare. Med stor sannolikhet bor personen inte i Sundbyberg.  Även om bedragaren utger sig för att vara en person som är folkbokförd här, så är det nog inte samma person.

Varningstecken: personen dyker inte upp på möten, säger att han är “tjenis” med styrelsen. Pengar skall lämnas innan styrelsen godkänner andrahandsuthyrningen. Han bor utanför Stockholm och har inte tid att träffas när du kan, osv.

Med risk för att bli igenkänd eller tagen av polisen kommer bedragaren aldrig att dyka upp på några möten. Därför kommer personen ge massor av orsaker till varför han inte kan träffas. Begär då en bild av honom tillsammans med dagens tidning utanför aktuell bostad samt en bild på körkort eller ID. Det kommer var svårt för en bedragare att lämna ut. Slutligen kan man alltid kontakta fastighetsägaren.

Rekommenderar er som blivit drabbad att kontakta polisen.  Styrelsen kommer att vara myndigheterna behjälpliga.